Mijn specialisaties

Als gediplomeerde pedicure heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken zoals de diabetische, oncologische en reumatische voet. Maar ook nagelregulatietechniek, orthesiologie, nagelprothesetechniek, voorvoetproblematiek, vilttechniek, huidproblemen bij voeten .

Daarnaast ben ik ook Voetkundig adviseur en voldoe aan de hyiënecode.

Hieronder kunt u lezen wat deze specialisaties inhouden.

Voetkundig adviseur

Mensen met pijnlijke voeten kunnen schoenen dragen die niet geschikt zijn voor hun voeten : te smal , te breed , te groot , te hoge hak ,schoenen die niet genoeg ondersteuning bieden. Schoenen die niet geschikt zijn voor de sport die je ermee beoefend . Door mijn specialisatie "voetkundig adviseur"kan ik een goed schoenenadvies geven.

Huidproblemen aan de voeten

Mensen met huidproblemen zoals bijvoorbeeld: huidafwijkingen, likdoorns, kloven, verhoorningsstoornissen, voetwratten, zweetvoeten, wintertenen, zomervoeten, koude voeten, allergie, eczeem, schoendermatitis, zwelling van de huid, psoriasis, doge huid, schimmelaandoeningen - dermatomycose, gisten, huidproblemen bij diabetes mellitus of door reuma ontstaande huidaandoeningen. Door mijn specialisatie huidproblemen kan ik het nodige advies geven.

Oncologie

Kankerpatiënten kunnen door de behandeling van hun ziekte specifieke gevlogen hebben aan hun voeten ,vooral de huid en de nagels.Door mijn bijscholing oncologie weet ik waar ik op moet letten bij een behandeling aan deze voeten .

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.